· ·

Communiqués de presse

4 novembre 2021

Lleida.net incrementa les vendes de SaaS en un 26% durant el tercer trimestre


Madrid, 4 de novembre.- La cotitzada espanyola Lleida.net (BME:LLN) (EPA:ALLLN) (OTCQX:LLEIF) ha incrementat les vendes del seu segment SaaS fins en un 26% durant el tercer trimestre del 2021, respecte al mateix període del 2020.

Amb data 30 de setembre d'aquest any, l'empresa ha venut un agregat en SaaS per valor de 4,7 milions d'euros, o 984.000 més que els que havia comercialitzat els primers tres trimestres del 2020.

Només el tercer quart de l'any, les vendes del segment van superar el milió i mig d'euros.

"Un trimestre més, els nostres resultats són molt positius, i l'avenç de la línia SaaS prova que ens hem convertit en un actor de rellevància internacional a l'economia digital", va explicar Sisco Sapena, CEO i fundador de l'empresa.

"Aquests resultats mostren que hem estat capaços d'assegurar i consolidar la nostra posició al mercat després de l'any de la pandèmia", va dir.

En total, les vendes acumulades de les tres línies de negoci de Lleida.net (SaaS, SMS i ICX Wholesale) acumulen a 30 de setembre 12,58 milions d'euros aquest any, 860.000 euros més que els primers tres trimestres del 2020.

La millora en l'operació de la companyia es reflecteix no només en les vendes sinó també al marge brut, que s'ha incrementat en un vuit per cent en els primers nou mesos, fins a 6,2 milions d'euros.

El resultat acumulat global abans d'impostos del tercer trimestre és de 788.000 euros.

21 trimestres amb EBITDA positiu

Un cop més, l'empresa registra un trimestre amb EBITDA positiu, i ja suma 21, o cinc anys guanyant diners de forma sistemàtica.

El tercer trimestre, l'EBITDA va ser de 412.000 euros. En termes acumulats del 2021, puja a 1,575 milions d'euros, per sobre del 2019 i proper al 2020, en què va registrar 1,94 milions.

Creixement en vendes sostingut

Les vendes de SaaS han representat el 37% de les vendes totals del trimestre, però aquesta millora és transversal a tota l'empresa.

Les vendes globals han vist un augment global del 10% respecte al tercer trimestre del 2021, i un set per cent a l'acumulat de l'any.

L'SMS Wholesale ha crescut el tercer trimestre de l'any respecte al segon, i les vendes han pujat a més de dos milions d'euros, o un nou per cent més que el mateix període del 2020.

L'única línia que ha baixat succintament és la de l'SMS comercial, que ha caigut un deu per cent, encara que en l'acumulat de l'any millora respecte a l'any anterior.

Aquesta línia acumula durant el tercer trimestre més de dos milions d'euros de facturació. Al negoci de l'SMS Comercial, els marges són cada vegada menors a conseqüència dels increments en el preu de les destinacions i l'increment de la competència.

Finançament preferencial i disponible superior en un 41%

Un exercici més, el deute financer de l'empresa és negatiu. I a més, reflecteix el finançament en condicions molt positives que ha permès l'operació de compra d'inDenova i la necessitat d'assegurar-ne el creixement inorgànic.

Tot i que la setmana passada Lleida.net va anunciar la compra de la tecnològica valenciana inDenova per un valor de 7,1 milions d'euros, aquesta ha estat finançada en part a una taxa d'interès d'Euribor més 0,83%.

Consolidació de les vendes internacionals

L'aposta pel creixement global es reflecteix en el pes cada cop més important de les vendes internacionals que passen del 53% el tercer trimestre del 2020 al 56% en el mateix període d'aquest exercici.

Lleida.net ha continuat invertint de manera sostinguda en innovació i desenvolupament durant el trimestre, així com en els esforços d'internacionalització.

L'empresa ha reforçat la tasca comercial i de relacions amb inversors, cosa que ha representat un increment en la despesa de serveis exteriors.

Aquest any, ja ha participat presencialment en esdeveniments com el Congrés de la Unió Postal Universal a Costa d'Ivori, el WWC de Madrid, o l'Investor Access a París.

La companyia té oficines a 18 països i clients a més de cinquanta, incloent-hi entitats financeres, asseguradores, utilities i governs.

És proveïdor de serveis digitals per a les autoritats postals de Sud-àfrica, Unió dels Emirats Àrabs i Colòmbia, i des d'aquest any, de Costa d'Ivori, Djibouti, Gàmbia, Guinea, Madagascar, Malawi, Senegal i Sierra Leone.

Ha apostat des de principis de l'exercici per incrementar l'equip humà necessari per continuar innovant i proveint serveis. Des de començament d'any l'empresa ha crescut en 13 treballadors, i ja compta amb 105 persones, moltes fora d'Espanya.